Selecteer een pagina

Summer School presenteert: Ruben Smits, over dirigeertechniek

Arrangeur en dirigent Ruben Smits is zowel vertrouwd met lichte als met klassieke muziek – een combinatie die je vaker ziet bij vooral de jongere generatie dirigenten. Smits is dan ook zowel klassiek opgeleid als getraind in de lichte muziek. Daardoor heeft hij als dirigent een breed repertoire aan kennis en ervaring. De Dirigentenwerkplaats Utrecht heeft Smits daarom gevraagd voor een online atelier en een online workshop in de Summer School.

Ruben Smits maakte als dirigent naam met Jammin’ wat in de finale van het Nederlands Koorfestival het predikaat NKF-topkoor kreeg. Daarnaast worden zijn arrangementen inmiddels veelvuldig uitgevoerd in Nederland en ook daarbuiten.

Atelier – ZET JE DIRIGEERTECHNIEK OP SCHERP
In dit tweedaags atelier komt de basis van slagtechniek voorbij: slag schema’s, dynamieken, het tikpunt en de onafhankelijke linker- en rechterhand. Ruben zorgt voor leuke en uitdagende oefeningen waarmee je ook zelf verder aan de slag kunt.

Ben je als dirigent op zoek naar nieuwe inspiratie voor de warming-up van je koor? In deze workshop leer je wat belangrijk is tijdens het inzingen en hoe je het begin van de repetitie leuk, afwisselend en bovendien nuttig kunt maken. De workshop is geschikt voor alle genres.
Aan bod komt de relatie tussen inzingen, groepsvorming en instuderen en leer je een opbouw over meerdere weken te maken.

Summerschool & Leading Voices
De Summer School is een samenwerking tussen de Dirigentenwerkplaats Utrecht en ZIMIHC. Het is ontwikkeld naar een idee van de Dirigentenwerkplaats. Dit idee sluit naadloos aan bij de ambities van ZIMIHC om in 2022 een nieuw internationaal koormuziekfestival te organiseren. In dit festival, met als titel het Utrecht Zingt festival Leading Voices, richt de aandacht zich voor een deel ook op dirigenten. Reden voor ZIMIHC om deze samenwerking stevig aan te gaan.
Het programma van de Summer School wordt gemaakt door de Dirigentenwerkplaats Utrecht.

Dirigenten Werkplaats Utrecht
De Dirigentenwerkplaats Utrecht (DWU) is ontstaan na het sluiten van het UCK. De werkplaats richt zich op koordirigenten uit Utrecht en de rest van Nederland. Koordirigenten kunnen hier naast een tweejarige opleiding ook diverse kortere cursussen en workshops volgen. De werkplaats biedt het hele jaar een programma voor dirigenten met uiteenlopend niveau en in diverse muziekgenres.

Praktisch
Atelier: dinsdag 4 aug en dinsdag 11 aug, telkens van 19.30-20.45 uur. Kosten 45,- ex service kosten.
Workshop (wordt 2x aangeboden): maandag 24 aug 19.30-20.45 uur en zaterdag 29 aug 10.30-11.45 uur. Kosten 25,- ex service kosten.
Tickets en meer informatie via https://www.dirigentenwerkplaats.nl/summer-school/