Selecteer een pagina

BALK ondersteunt en stimuleert amateurkunst waarbij koormuziek al dan niet in combinatie met theater of dans een rol speelt. We ondersteunen onze groepen, door bijvoorbeeld afspraken te maken met Buma en door het regelmatig verspreiden van een nieuwsbrief met daarin het laatste muziektheater- en koornieuws. We stimuleren deze vorm van amateurkunst door bijvoorbeeld festivals en workshops te faciliteren.

De KBZON stelt koren in staat zich geheel te wijden aan hun passie: zingen. KBZON werkt samen met partners om het diensten- en productaanbod veelzijdig, flexibel en betaalbaar te houden.

De KBZON wil de actieve koorzangbeoefening bevorderen, stimuleren en ondersteunen door:
• het onderhouden van contacten met de bij haar als lid aangesloten verenigingen;
• het bevorderen van onderlinge uitwisseling van ervaring;
• het verstrekken van adviezen op muzikaal, financieel en bestuurlijk terrein.

Met een actuele achterban van 140.000 leden vormt Koornetwerk Nederland de grootste korenorganisatie in Nederland. Als vereniging van korenorganisaties ontwikkelt Koornetwerk Nederland op meerjarenbeleid en initiatieven om zichtbaarheid en draagvlak van de Nederlandse koorsector te verbeteren en kwaliteitsontwikkeling en educatie te borgen voor de toekomst.

Bij Koornetwerk Nederland zijn geen individuele koren aangesloten. De dienstverlening naar koren wordt verzorgd door de bij Koornetwerk Nederland aangesloten korenbonden

Het Nederlands Koorfestival wil zich profileren als boegbeeld van de Nederlandse koorwereld. Dat doen ze door bevordering van de kwaliteit door ieder deelnemend koor professionele coaching aan te biedenden op het gebied van vocale stemtechniek, presentatie (regie) en muzikaal leiderschap (dirigent).

Het vergroten en verbreden van de deelname van koren is een tweede belangrijke doelstelling van het NKF; zoveel mogelijk koren bereiken en deze de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen. Het bereiken van de hele breedte van de koorwereld is het streven. Dat komt ook tot uiting in de veelheid van soorten koren die we willen bereiken. Ieder koor is welkom: van gregoriaans koor tot popkoor en van kamerkoor tot oratoriumkoor; van middeleeuwen tot romantiek en van gospelkoor tot piratenkoor.

Sing Along Events organiseert al sinds 2001 meezingconcerten. Wat begon als een plaatselijk initiatief om een meezingconcert te regelen in een theater, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke organisatie die zowel Musical Sing Alongs als klassieke scratches naar een groot publiek brengt.
Sing Along Events was één van de eerste organisatoren van meezingconcerten in Nederland, en behoort tot de absolute top. Met Sing Along Events bent u verzekerd van een geweldige muzikale ervaring, of u nu kiest voor de uitvoering van een intens klassiek oratorium of voor een spetterende Musical Sing Along!

Zing.nl is de site voor Zingend Nederland. Op deze vocale ontmoetingsplaats vindt u alles wat met zingen te maken heeft. Het Zing.nl-Lidmaatschap geeft aantrekkelijke extra mogelijkheden. Zing.nl is ook organisator van Supervoices, een groot meezingfeest waar iedereen welkom is.