Koorbiënnale werft amateurkoren voor populaire Hofjesconcerten

foto:Onno van Ameijde

Diverse koren en vocale ensembles zijn weer welkom bij de befaamde Hofjesconcerten. Deze concerten vinden plaats tijdens de Haarlemse Koorbiënnale op zaterdag 1 juli 2017. In een groot aantal hofjes geven amateurensembles uiteenlopende concerten. Veel muziekgenres komen aan bod. Van werken van buiten de grenzen van Europa tot en met romantische liederen, van eigentijdse popsongs tot en met middeleeuwse gezangen. Deelname en toegang tot de Hofjesconcerten zijn gratis.

De Hofjesconcerten zijn al jaren één van de hoogtepunten van de Koorbiënnale. Haarlem is bij uitstek een hofjesstad. Deze prachtige monumenten in het centrum van de stad creëren door hun stille ambiance en mooie akoestiek een unieke sfeer voor bezoekers en zangers.

De concerten vinden plaats op zaterdagmiddag 1 juli a.s. Elk ensemble zingt ca. 25 minuten. Koren en ensembles kunnen zich voor de Hofjesconcerten tot uiterlijk 1 maart inschrijven via www.koorbiennale.nl. Vanwege het succes van de Hofjesconcerten en het aantal aanmeldingen dat nu al binnen is, verwacht de Koorbiënnale veel reacties. Vandaar dat er een lichte selectie is aan de hand van YouTube-filmpjes en/of ander filmmateriaal

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie