Selecteer een pagina

Jury: “De inzendingen voor de Willem Wilminkprijs 2019 waren zeer divers. We beoordeelden liedjes die voor uiteenlopende doelen geschreven zijn, en voor een erg divers publiek: Van theaterlied tot televisielied, van popsong tot aria, van peuterlied tot lied voor jonge pubers. Allerlei onderwerpen passeerden de revue, waaruit maar blijkt dat Wilmink gelijk had: Over alles is een kinderlied te maken.┬áBij het beoordelen van de inzendingen stond voor ons de individuele kwaliteit van de liedjes voorop. Een lied kan in de voorstelling waarvoor het geschreven is een hoogtepunt van grootse proporties zijn maar buiten de context van het verhaal en de setting niet meer dan een niemendalletje. Een Wilminkprijs- waardig lied moet volgens ons, kortom, op zichzelf kunnen staan.”

Juryrapport vakjury
Schijnbaar eenvoudige vaardigheden worden met veel bombarie en trots wereldkundig gemaakt. In dit circus krijgt u geen leeuwentemmers te zien, maar Gijs die al kan schrijven en Sarissa die net heeft geleerd haar veters te strikken. Het idee voor het lied is origineel en met veel vakmanschap uitgewerkt: de tekst loopt, rijmt en verrast, en de muziek ondersteunt het vrolijke circusspektakel van spectaculaire kinderkunsten.

Juryrapport kinderjury
Een goed gedicht wat een hele mooie boodschap heeft: Je hoeft geen acrobaat te zijn om speciaal te zijn. Het gedicht is voor alle leeftijden. Met het liedje erbij is het gedicht nog leuker en wordt het al helemaal swingend!