Selecteer een pagina

Het Nederlands Kamerkoor heeft de onze oorspronkelijke programmering voor het najaar helemaal vervangen met prachtige voorstellingen en concerten die in kleinere bezettingen uitgevoerd kunnen worden. Soms meerdere keren per dag, om alsnog voor zoveel mogelijk publiek te kunnen optreden op een verantwoorde manier. 

LUX IN TENEBRIS
Licht in de duisternis

Het concertseizoen gaat van start met Lux in tenebris – een ode aan het licht in de duisternis. In een intieme bezetting bezingt het Nederlands Kamerkoor dat ene lichtpuntje aan de donkere hemel, als een opkomende zon die gloort aan onze horizon. In dit programma worden delen uit het Requiem van Tomás Luis de Victoria afgewisseld met werken uit de koormuziek als Taveners Mother of God, here I stand en de koorbewerking van Elgars Nimrod.

10 t/m 20 september – Amsterdam, Alkmaar, Utrecht, Den Haag

Lux in tenebris

 
DI LASSO’S TRANEN VAN PETRUS MET MARIJN RADEMAKER

In oktober en november staat een nieuwe concertreeks op de agenda: Di Lasso’s Tranen van Petrus. In een bijzondere samenwerking met Marijn Rademaker (voormalig eerste solist bij Het Nationale Ballet) en Nanine Linning (choreograaf, Dance Company Nanine Linning) plaatst het Nederlands Kamerkoor het werk van Orlando di Lasso naar een actuele setting. Marijn Rademaker danst de rol van Petrus, die na zijn verloochening van Jezus wordt overrompeld door verdriet, eenzaamheid en isolatie. Wanhopig probeert hij een uitweg te vinden en zoekt hij contact met de rest van de wereld, die voor hem compleet onbereikbaar blijkt. In deze co-regie van Tido Visser en Nanine Linning stelt het Nederlands Kamerkoor de vraag wat eenzaamheid en isolatie doet met de van nature angstige en zwakke mens.

29 oktober t/m 29 november – Almere, Utrecht, Enschede, Rotterdam, Zwolle, Arnhem, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Heerlen 

Di Lasso’s Tranen van Petrus