Selecteer een pagina

Première jongtalentproductie Magelone & Peter: over de schoonheid van sleur en die ene onvergetelijke vakantieliefde…

Op zondag 13 september gaat de eerste ‘muzikale short story’ van de Nederlandse Reisopera in première, de jongtalentproductie Magelone & Peter, om 16.00 en 19.00 uur in De Kleine Willem in Enschede.

 Wat moet je doen als je caravan letterlijk een ‘sleurhut’ geworden is? Regisseur Rennik-Jan Neggers bestudeerde een flink aantal afleveringen van het televisieprogramma ‘Memories’, dat oude geliefden weer bij elkaar brengt. Het bleek een dankbare inspiratiebron voor zijn verhaal over Magelone en Peter en hun uitgebluste relatie, met muziek uit de liederencyclus Die schöne Magelone van Johannes Brahms.  Geen operaproductie, maar een ontroerende en humoristische muziektheatervoorstelling over die ene onvergetelijke vakantieliefde en de onverwachte schoonheid van sleur….

De muzikale leiding is in handen van dirigent Ben Weishaupt.
Premières: Enschede, De Kleine Willem, 16.00 uur en 19.00 uur. De voorstelling duurt 55 minuten, zonder pauze.
Tickets: zijn te bestellen op de site van het Wilminktheater.

‘Memories’ als inspiratie
Regisseur Rennik-Jan Neggers zag heel wat onvergetelijke (vakantie)liefdes aan zich voorbij trekken. Hij bestudeerde een flink aantal afleveringen van het televisieprogramma ‘Memories’, dat oude geliefden weer bij elkaar brengt. Het bleek een dankbare inspiratiebron voor zijn verhaal over Magelone en Peter, die elkaar ooit op een camping in de Provence hebben ontmoet. Hun vakantieromance kreeg wel een vervolg, wat meteen de bron vormt van het sluimerende conflict dat zich openbaart nu ze voor de zoveelste keer terug zijn op ‘hun’ camping. Want wat heb je elkaar na zoveel jaren samen nog te bieden?

Het verhaal
Magelone en Peter zijn al jaren bij elkaar. Ze gaan iedere zomervakantie naar dezelfde camping, met hun knalgele caravan. Ze staan altijd op precies dezelfde plek, bij die ene palmboom. Peter is heel tevreden met hun voorspelbare en veilige leventje; dat is toch waar ware liefde over gaat?
Maar de ingesleten sleur knaagt aan Magelone en haar irritatie groeit met de dag. Steeds weer diezelfde man, diezelfde muziek en diezelfde aardappels schillen!
Ze wordt verleid door haar herinneringen aan die ene mooie vakantieliefde, jaren geleden.
Dan neemt ze een besluit: dit is niet wat ze wil. Ze wil eruit!