Selecteer een pagina

Goed nieuws voor kinderen in Twente die van zingen houden: de Nederlandse Reisopera is op zoek naar nieuwe leden voor het Reisopera-Kinderkoor. Onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman leren kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar zingen in een koor én spelen ze mee in producties en optredens van de Reisopera. Afgelopen seizoen zong het kinderkoor onder andere mee in Puccini’s Tosca en La bohème. Plezier in samen zingen staat voorop!

Kinderen die belangstelling hebben kunnen zich opgeven via kinderkoor@reisopera.nl, zij worden dan uitgenodigd om mee te zingen tijdens een van de repetities. Lidmaatschap van het Reisopera Kinderkoor is gratis. Kijk voor meer info op onze website.

Plezier in samen zingen centraal
Reisopera-directeur Nicolas Mansfield is verheugd dat de Reisopera op deze manier de liefde voor zingen kan doorgeven aan een volgende generatie. “Het plezier in zingen en vooral sámen zingen staat centraal. Daarnaast bieden we de kinderen ook workshops aan die met theater en opera te maken hebben en werkt het Kinderkoor af en toe mee aan optredens en operaproducties van de Reisopera.”

Repetities
De repetities van het Kinderkoor zijn op woensdagmiddagen van 15.30 – 16.30 uur in Enschede. Het eerste optreden voor publiek dat gepland staat is de Meezing Messiah op 8 december in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam waar de kinderen het welbekende Hallelujah-koor mee zullen zingen.

Informatie
Ouders of verzorgers die meer informatie willen over het Reisopera Kinderkoor kunnen contact opnemen met Iris de Vries (Productiebureau Reisopera) via kinderkoor@reisopera.nl.

Samenwerking
In het verleden heeft de Nederlandse Reisopera al samengewerkt met Theatergroep Barst, Stadsjongenskoor Oldenzaal, Koorschool Lambertus en Cappella Enschede Junior (Kodály-concept) en deze samenwerking zal in de toekomst worden voortgezet.