Selecteer een pagina

 

Damaris Kort zingt in het Festivalkoor van de Koorbiënnale. Speciaal voor de site van ZINGmagazine maakte ze een festivaldagboekje van haar belevenissen. Zondag 9 juli voert het festivalkoor de Carmina Burana uit met Arthur en Lucas Jussen aan de piano.  Meer info: www.koorbiënnale.nl

Zondag 25 juni 2017

Spannend, voor het eerst naar de repetitie van de Carmina Burana. Ook voor dirigent Béni is het spannend. Hij is immers voor het hele slotconcert verantwoordelijk. We beginnen met inzingen. Béni begrijpt wat een stem nodig heeft om veerkrachtig en resonerend te mogen zijn. Het repeteren is intens, efficiënt en een genot.

Vrijdag 30 juni 2017

Wij worden per stemgroep gecoacht door zangers van het Nederlands Kamerkoor. De coaches zitten (en staan!) tijdens de repetitie later naast “hun” stemgroep en roepen als voetbaltrainers vanaf de zijkant laatste tips. Béni regelt met een glimlach het geheel.

Zaterdag 1 juli 2017

De Bavo Cantorij zingt vandaag voor het eerst mee en geeft het koor nog meer glans in de hoge en lichte klanken.

Zondag 2 juli 2017

Boeiend hoe onze Carmina Burana is ontstaan! Rens Tienstra vertelt erover en zingt kleine stukjes oude muziek in zijn lezing.

Verrassing: Béni studeert “Waldesnacht” van Brahms met ons in! De toegift na de Carmina?

En dan zitten ‘s avonds Arthur en Lucas Jussen aan twee vleugels op het podium. Opwinding in de zaal van de Philharmonie. Wij zingen en zij spelen. Wij luisteren en lachen, werken hard en maken intens muziek. Het ontroert mij.

Maandag 3 juli 2017

De ontroering wordt vandaag nog versterkt door de slagwerkers van het Radio Filharmonisch Orkest. ‘O Fortuna’ met nog meer kippenvel. De mannen mogen langer blijven. Ik ga als alt met tegenzin weg, maar verheug me op het komende repetitie-weekend en het concert en een optreden in het Concertgebouw 23 augustus 2017.

Damaris Kort

Stemvorming volgens de Lichtenberger® Methode, Alkmaar

www.damariskort.nl