Selecteer een pagina

Het eerstvolgende CantaRode Internationaal Koorfestival in Kerkrade (Nederland) is verschoven naar 26-29 mei 2022. Maar dat wil niet zeggen dat CantaRode dit jaar stil zit. In september presenteert de organisatie een alternatief programma met een workshopweekend. Op zaterdag 11 september is er een workshop ‘Nieuw koorrepertoire na coronatijd’ met twee internationaal vermaarde musici. Op zondag 12 september is er een internationaal webinar ‘Choral Music – the Next Generation’ over het koorconcert in 2050.

Veel koren hebben de afgelopen maanden niet kunnen repeteren door de coronapandemie. Nu mag het weer en hoe begin je dan? Waar begin je mee? Pak je de draad van het oude repertoire weer op of is dit het moment om met iets nieuws en vernieuwends te beginnen? CantaRode biedt op zaterdag 11 september een workshopdag over nieuw koorrepertoire aan voor dirigenten en zangers. Een hele dag ontspannen samen zingen na de coronatijd en genieten van boeiend nieuw repertoire met veel verrassende composities van hedendaagse componisten. De dag wordt afgesloten met een openbare presentatie van de werken die tijdens de workshop geoefend zijn.

Jürgen Fassbender en Alwin Schronen
De internationaal vermaarde musici Jürgen Fassbender (dirigent) en Alwin Schronen (componist) presenteren tijdens de workshop twintig nieuwe en vernieuwende composities voor gemengde koren en voor mannen- en vrouwenkoor. Ook gaan ze in op stemvorming. Wat doet het met je stem als je een jaar of langer niet gezongen hebt? Hoe train je je stem weer?

De workshopdag vindt plaats op zaterdag 11 september in Abdij Rolduc in Kerkrade. Het programma begint om 10.00 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten met de openbare presentatie. Door de dag zijn er drie sessies van ieder twee uur, met tussendoor pauzes en een gezamenlijke lunch. De afsluitende presentatie is voor iedereen vrij toegankelijk. De voertaal tijdens workshop is Engels (of Duits?) Deelname aan de workshopdag voor dirigenten en koorzangers kost €45, inclusief lunch en bladmuziek.

Wat: Workshop nieuw koorrepertoire na coronatijd
Voor wie: dirigenten en koorzangers
Wanneer: Zaterdag 11 september 2021
Waar: Abdij Rolduc, Kerkrade
Tijd: 10.00 uur – 18.30 uur
Kosten: € 45 p.p. (inclusief lunch en bladmuziek)