Selecteer een pagina

In acht verschillende categorieën zijn de componisten van de beste muziek voor film, televisie, radio, documentaire en reclame bekroond. Daarnaast is Daan Hofman winnaar van Buma Music in Motion New Talent Award. In elke categorie werden in de afgelopen twee weken drie nominaties bekendgemaakt. De genomineerde muziekcomponisten en producenten zijn door een deskundige 25-koppige jury geselecteerd en beoordeeld.

De Corona-crisis heeft de jury er niet van weerhouden op zoek te gaan naar de succesvolste componisten van muziek in media. De jury kwam onder meer uit bij Afrojack voor DNB – Girls Invest – ‘Run the World (Girls) die hij samen met Beyoncé Knowles, Terius Nash, Adidja Palmer, Wesley Pentz, David Taylor componeerde. Hij won de Buma Award in de categorie Beste Originele Compositie in Reclame, die in samenwerking met Adformatie wordt gepresenteerd. DeWolff werd onderscheiden in de categorie Beste Originele Compositie in Reclame met Live Like You voor Skoda. Dit nummer is onlangs ook op single verschenen.

Het nummer Zing – Vecht – Huil – Bid – Lach – Werk en Bewonder van Ramses Shaffy is, in een uitvoering van Maaike Ouboter, winnaar in de categorie Beste Sync (in Televisie, Film, Online). Dit werd gebruikt als promo voor de serie Our Planet van Netflix. Vincent van Warmerdam won de Buma Award Beste Originele Compositie in Film voor zijn muziek bij de thriller ROJO.

Componisten Ward Henselmans, Daan Jansen en Jeroen Kuitenbrouwer voor Close Up – 25 jaar wonnen in de categorie Beste Podcast, Radio- en Televisieomgeving. De Beste Originele Compositie in Documentaire, Korte Film, Telefilm en Animatie staat op naam van Alex Simu voor They Call Me Babu. De Beste Originele Compositie in Televisieseries is gewonnen door Merlijn Snitker voor De 12 van Schouwendam. Tenslotte is de Beste Originele Compositie in Trailers gemaakt door Reinder van Zalk voor Terreur.

De winnaars van de Buma Awards Music in Media zijn online bekendgemaakt, terwijl deze traditiegetrouw uitgereikt worden tijdens het jaarlijkse Buma Music in Motion in de Tolhuistuin in Amsterdam. Als gevolg van de Corona-crisis vindt dat evenement van Buma Cultuur dit jaar niet plaats.

De genomineerde muziekcomponisten en producenten zijn door een deskundige 25-koppige jury geselecteerd, bestaande uit onder andere componist Bob Zimmerman, Buma Oeuvre Award Multimedia-winnaar Stephen Emmer, filmproducent Kaja Wolffers, acteur en regisseur Jon Karthaus, NRC-journaliste Joyce Roodnat, hoofdredacteur van Adformatie Susanne van Nierop, en de BMIM New Talent winnaar van vorig jaar, Gijs Knol.