Wil je het boek
KOORREGIE
bestellen?
Vul dan onderstaand formulier in.


Koorregie, handboek voor een betere podiumopresentatie

Auteurs: Marijke de Wit en Meta Stevens
Uitgever: ZINGmagazine

Aantal pagina’s: 120
Prijs: 24,95 (inclusief btw)
ISBN: 9 789082 600407

Podiumpresentatie. Ieder koor heeft ermee te maken. Hoe sta je erbij, wat wil je overbrengen, hoe komt de muziek het beste tot zijn recht? Steeds meer koren en zanggroepen zijn zich bewust van de meerwaarde van een geregisseerde presentatie. Maar er zijn ook drempels. Koorleden denken bij regie al gauw aan ‘pasjes’ of toneelspel, waar het zingen onder kan lijden. Het boek Koorregie – handleiding voor een betere podiumpresentatie – laat zien hoe je met eenvoudige middelen het zingen juist kunt ondersteunen, zodat je als groep met meer zekerheid op het podium staat. Koorregie, het allereerste boek dat in Nederland over dit onderwerp wordt uitgegeven, biedt regisseurs, dirigenten en koorleden concrete tips en tools voor een betere podiumpresentatie. Auteurs Meta Stevens en Marijke de Wit leiden je stap voor stap door het hele proces. Waar vind je inspiratie voor je regie, welke technieken kun je gebruiken, hoe train je de zangers en wat zijn de ingrediënten van een goed optreden? Ondersteund door film- en geluidsfragmenten geven ze een levendig beeld van de mogelijkheden en effecten van koorregie.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Recensie van Jetse Bremer, componist, arrangeur, koorleider

‘Op dit moment is er een opvallend boek voor iedereen die bezig is met koren en met koorregie. Het boek geschreven door Marijke de Wit en Meta Stevens heet ‘Koorregie, handboek voor een betere podiumpresentatie’.
Een boek dat een gat opvult: niet eerder kwam er in Nederland een boek uit dat 100% gaat over wat een koor kan doen met beweging en expressie om de gezongen muziek te versterken. Als je boek in handen krijgt zal je zien hoe mooi het is geïllustreerd met veel foto’s en verwijzingen naar leerzame filmpjes en zal je opmerken hoe overzichtelijk het (leer)boek is opgezet. Een aanrader dus voor iedereen die zich bezig houdt met Koorregie. Er is maar één ding nog leerzamer en dat is een workshop van Marijke of Meta.’

Site van Jetse Bremer

Recensie van Tijs Krammer, koordirigent, zanger, arrangeur en docent

‘Nooit eerder is er in Nederland een boek over het regisseren van koren. Het werd hoog tijd dat er een boek verscheen voor alle regisseurs en koorleden die de presentatie en ‘staging’ van een koor op een hoger plan willen tillen. Daarom alleen al is deze uitgave enorm waardevol. Maar het is ook nog eens echt een goed boek! Het boek ‘Koorregie’ is uitgebreid en is goed gestructureerd. Meta Stevens en Marijke de Wit weten hun ruime ervaring met het regisseren van koren op een overtuigende manier om te zetten in bruikbare adviezen en tips. De auteurs beschrijven op inspirerende manier het pallet aan mogelijkheden dat je als regisseur hebt. Daarnaast leggen ze een heldere verbinding tussen de expressie van de muziek en de vormen die je op het podium kunt gebruiken. Al met al een zeer waardevol boek, een aanrader voor iedereen die intensief met koren bezig is.’

Site van Tijs Krammer

PROFITEER t/m 31 december 2021 van onze jubileumaanbieding

Neem je nu een jaarabonnement, dan krijg je een introductiekorting van 50%. Je betaalt het eerste jaar slechts 16,75 i.p.v. 33,50.

KLIK HIER ALS U VAN DE AANBIEDING GEBRUIK WIL MAKEN